10. 10 Things I Hate About You

Na ovoj listi se mora nalaziti i jedna ljubavna priča iz srednje škole. Šarmantan, humorističan  i izvrstan prikaz srednjoškolskog života, ovaj film donosi nam scene iz kojih vidimo da ponekad najgore situacije mogu ispasti sasvim uredu.

9. The Wedding Singer 

Adam Sandler nije poznat po tome što je romantičan, ali ova romantična komedija snimljena u 80-ima ima jednako ljubavi koliko i humora. Sandler i Barrymore su izvrsan tim, a referencama iz 80-ih još uvijek se nalaze među top 10.

8. Dear John

Romantična drama o vojniku koji pada na konzervativnu studenticu, dok je kod kuće na dopustu, oduševit će Vas.

7. Mr. & Mrs. Smith

John (Brad Pitt) i Jane Smith (Angelina Jolie) su par u stagnirajućem braku, žive običan život.  Međutim, sa druge strane i jedno i drugo su sakrivali tajnu – radili su kao ubojice u detektivskim agencijama. Ovaj običan par biva veoma iznenađen u trenutku kada saznaju da su unajmljeni da ubiju jedno drugo.

6. Love, Actually

Britanski humor, odlična glumačka sposobnost i brojne smislene ljubavne priče čine „Love, Actually“ , jedan od zanimljivijih romantičnih filmova na našoj listi.

5. Nothing Hill 

Život sasvim običnog i jednostavnog vlasnika biblioteke, mijenja se u potpunosti kada upoznaje jednu od najpoznatijih filmskih zvijezda na svijetu.

4. You've got E-mail

Dvije poslovne konkurencije koje se međusobno preziru u stvarnom životu, nesvjesno se zaljube putem interneta. Ovaj film može biti i upozorenje da ne sudite o nekome dok ga ne upoznate dobro, ali isto tako i da pazite s kim razgovarate preko interneta.

3. The Notebook

Siromašan, ali strastveni mladić zaljubljuje se u bogatu mladu ženu, dajući joj osjećaj slobode, ali se uskoro razdvajaju zbog njihovih društvenih razlika. Ljubavna priča Nicholas Sparks-a predočena je u film preko snažnih nastupa Rachel McAdams i Ryan Gosling-a. To je uistinu ljubavna priča za sva vremena, budući da publika u gotovo čitavom svijetu vidi par, doživljavajući svaki dio svog života s njima.

2. A Walk To Remember

 

Ljubav i gubitak prikazani kroz dva vrlo mlada života, Landon Carter i Jamie Sullivan.

1. Titanic

Neprevaziđena ljubavna priča „Titanic“ popularna je i dan danas. Stvoritelj  „Titanic“-a  iskoristio je poznati događaj potopa ovog broda i pretvorio ga u prekrasnu ljubavnu priču. Iako je kraj filma težak i tužan, film kao cjelina jedna je od najvećih romansi koje smo vidjeli.