10. Thomas Jeffrey Hanks

Tom Hanks jedan je od poznatih glumaca i redatelja. Poznat je po ulogama u filmovima Splash, Big, Turner & Hooch, Philadelphia, Forrest Gump, Apollo 13, Saving Private Ryan, You've Got Mail, The Green Mile, the Toy Story Franchise, Cast Away, The Da Vinci Code, Captain Phillip, Saving Mr. Banks.

9. Johnny Depp

Johnny Depp je možda jedan od najsvestranijih glumaca svog doba i života u Hollywoodu. John Christopher je glumac, producent i muzičar. Osvojio jen agradu Zlatni globus , te nagradu za najboljeg glumca. Njegove uloge su uglavnom mračne i često glumi negativca. Glumio je u filmovima Edward Scissorhands, Sweeney Todd, Pirates Of The Carebbean, Dark Shadows, The Lone Ranger, Cry-Baby, Alice In Wonderland, Transcendence, Public Enemies, Black Mass, i mnogim drugim.

8. Morgan Freeman

Sa autoritativnim glasom i mirnim ponašanjem, ovaj popularni američki glumac je prerastao u jednu od najcjenjenijih ličnosti u modernoj američkoj ,filmskoj umjetnosti. Poznat je po ulogama u filmovima: Going In Style, Seven, Driving Miss Daisy, The Dark Knight, The Bucket List, Unforgiven, Oblivion, Lucy, Red, Last Vegas i tako dalje.

7. Jack Nicholson

 

Jack Nicholson, američki glumac, producent, reditelj i scenarista, tri puta je dobitnik Oskara, a čak 12 puta je bio nominovani kandidat. Nicholson je takođe poznat po tome što je jedan od dva glumca – ( drugi je Michael Caine )- koji je dobio nominaciju za Oskara u svakoj deceniji, od 1960-tih do početka 2000-ih godina. Glumi u filmovima: As Good As It Gets, The Departed, Chinatown, A Few Good Man, The Bucket List, The Pledge, Something's Gota Give…

6. Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio je američki glumac, filmski producent i aktivista za zaštitu životne sredine. Malo glumaca je imalo sasvim raznolike uloge kao on. DiCaprio je započeo svoju karijeru pojavljivanjem u televizijskim reklamama krajem 1980-ih, nakon čega je imao ponavljajuće uloge u različitim televizijskim serijama, poput sapunice Santa Barbara i  Growing Pains. Počeo je svoju filmsku karijeru glumom kao Josh u filmu Critters 3. Dobio je javno priznanje vodećim ulogama u The Basketball Diaries  i romantičnoj drami Romeo + Juliet , prije nego što je postigao međunarodnu slavu sa epskim romanom Titanic, James Cameron-a. Također je poznat po ulogama u filmovima kao što su Inception, The Wolf Of Wall Street, The Revenant, The Aviator, Shutter Island, The Great Gatsby itd. 2016. Godine je dobio nagradu za najboljeg glumca.

5. Marlon Brando

Marlon Brando se širom svijeta smatra jednim od velikih filmskih glumaca svih vremena.Bio je glumac, reditelj i politički aktivista. Popularan je po filmovima kao što su The Godfather, Last Tango In Paris, Apocalypse Now, The Wild One, Supermen i drugim.

4. Dustin Lee Hoffman

 

Dustin Lee Hoffman je američki glumac i reditelj, sa karijerom u filmu, televiziji i pozorištu od 1960. Hoffman je poznat po svojim svestranim prikazima antiheroja i ranjivih likova. Osvojio je Oskara za najboljeg glumca 1980. u filmu Kramer vs. Kramer, a 1989 u filmu  Rain Man. Glumi u filmovima The Graduate, Marathon Man, Meet The Fockers, Last Chance Harwey, Outbreak, Stranger Than Fiction, John and Mary, Family Bussines

3. Will Smith

Willard Carroll “Will” Smith Jr. je američki glumac, producent, reper, komičar i kompozitor. U aprilu 2007, Newsweek ga je proglasio “najmoćnijim glumcem u Holivudu”. Smith je nominovan 5 puta za nagradu Zlatni globus i dva puta za nagradu Oskar, a osvojio je četiri „Grammy“ nagrade.
Poznat je po serijama The Fresh Prince Of Bel-Air, All Of Us, Indian Idol i drugim, a filmovi koji su ga doveli na treće mjesto ove liste su Focus, Colateral Beauty, Hitch, Hancock, I Am Legend, Concussion, After Earth, Suicide Squad,Seven Pounds, Ali, Men In Black,  i mnogim drugim.

2. Al Pacino

Alfredo James Pacino je američki glumac i scenski scenarista. Pacino je imao karijeru koja je trajala više od pet decenija, tokom kojeg je dobitnik brojnih priznanja i nagrada, kako konkurentnih tako i počasnih, među kojima je i Oskar. Dobio je 4 nagrade Zlatni globus. Proslavile su ga uloge u filmovima The Godfather, Heat, Scent Of A Woman, Scarface, Donnie Brasco, The Insider, See Of Love, Danny Colins, 88 Minutes, The Recrit, Stand Up Guys, You Don't Know Jack, People I Know.

 

1. Robert de Niro

Američki glumac, producent i režiser koji ima američko i italijansko državljanstvo. Smatra se jednim od najboljih glumaca svih vremena. Dobio je mnoga priznanja, a njegovoj slavi su doprinijeli filmovi Casino, The Deer Hunter, The Intern, A Bronx Tale, The Untouchables, Midnight Run, Ronin, Meet The Parents, Awakenings, The Comedian, The Wizard Of Lies, Men of Honor, The Bag Man, Joy, The Big Wedding i mnogobrojni drugi.