Google mape su postale neizostavan dio svakog putovanja. Omogućavaju lakše i brže snalaženje u nepoznatim mjestima, a pritom su potpuno besplatne.

10. Odabir rute
Ukoliko nam se ne sviđa ruta koji nam prvobitno ponudi aplikacija “Google Maps”, možemo izabrati drugu.

9. Procjenjuje okvirno vrijeme dolaska

Uzimajući u obzir udaljenost i druge okolnosti, Google Maps nam daje procjenu za koliko bismo mogli stići. Naravno, teško je precizno odrediti vrijeme za koje će neko stići na određenu lokaciju, ali ipak, Google Maps se pokazao prilično tačnim.

8. Locira Vas
Ukoliko se nalazite na nepoznatom mjestu, dovoljno je da pokrenete Google Maps i saznate gdje se nalazite.

7. Podijeli lokaciju s prijateljima

Aplikacija nam dozvoljava da svoju lokaciju podijelimo sa bliskim osobama, te im tako olakšamo dolazak do nas.

6. Glasovne upute 

Dok vozimo, nismo u mogućnosti stalno gledati u ekran mobitela, ali Google Maps i zato ima rješenje. Glasovne upute koje možete pustiti i preko zvučnika u svom automobilu olakšat će Vam snalaženje. Također, moguće su i glasovne komande.

5. Besplatne su

Navigacije su se prije plaćale po veoma visokim cijenama. Danas Google mapama možemo pristupiti i koristiti ih potpuno besplatno, a dovoljno je da uđemo na Google Play i skinemo aplikaciju Google Maps.

4. Uređivanje lokacije 
Greške su uvijek moguće, ali ukoliko se to desi, imate mogućnost da prijavite grešku i ponudite drugu lokaciju.

3. Neophodne su za biznis
Omogućavaju da svako doda lokaciju svog poslovnog objekta na Google Mape bez ikakvih troškova. Također, moguće je dodati i fotografije, a na taj način doprinosite da potencijalne mušterije lakše dođu do Vas.

2. Offline mod

Mape je moguće skinuti na mobitel i koristiti ih čak i kad nismo spojeni na internet.

1.Pretraživanje duž rute

Dok putujete prema odredištu, možete provjeravati sve ono što se nalazi u okolini. Ako trebate u prodavnicu, servis za auto ili bilo šta drugo, Google mape će Vam omogućiti da do toga dođete na najlakši mogući način.