Ukoliko posjedujete neki od mnogobrojnih android uređaj, donosimo Vam 10 korisnih aplikacija, koje će Vaš smartphone učiniti zanimljivijim ali i korisnijim.

 

10. AccuWeather

Budite u toku sa vremenskom prognozom gdej god da ste pomoću aplikacije AccuWeather. Ova vodeća i nagrađivana aplikacija pruža najpreciznije informacije o vremenskim uslovima na globalnom nivou, a potpuno je besplatna.

Preuzmite aplikaciju AccuWeather

9. Runkeeper

Ukoliko sami prolazite kroz fitness rutinu, ovaj virtualni pomoćnik može biti od koristi. Prati Vaše korake, a onda matematički izračuna koliko kalorija ste sagorjeli i generalno koliko ste bili aktivni tokom sedmice. Aplikacija je moderno uređena i besplatna.

Preuzmite aplikaciju Runkeeper

8. Google Maps

Velika je mogućnost da ovu aplikaciju imate već instaliranu na svom mobitelu. Ako nemate, šta čekate? Google-ova aplikacija je jedna od najboljih aplikacija za mapiranje, sa izvrsnim usmjeravanjem, bilo da putujete automobilom, biciklom ili pješke. Za više detalja o ovoj stranici pogledajte naš članak 10 razloga da koristite Google Maps.

Preuzmite aplikaciju Google Maps

7. Google Drive

Cloud storage je postao toliko standardna stvar da sam izgovor ove riječi postaje normalan, iako je do prije par godina bio veliki bauk. To ga ne čini ništa manje korisnim, jer čuvanje Vaših podataka online – u većini slučajeva – mnogo je sigurnije od čuvanja istih na Vašim hard diskovima.

Preuzmite aplikaciju Google Drive

6. Forest

Ideja koja se krije iza aplikacije “Forest” je da manje upotrebljavate svoj smartphone. Postavite vremenski nivo, a što duže ostavite telefon na miru, stablo se povećava na zaslonu.

Preuzmite aplikaciju Forest

5. Caffeine

Caffeine je mala, lagana za korištenje aplikacija, koja će spriječiti da se Vaš smartohone zaključa ili zatamni svjetlost dok ga koristite. Možete ga podesiti ručno ili pustiti da se sam aktivira kada je uređaj priključen na AC adapter ili računar. Također, moguće je podesiti da se Caffeine sam aktivira kada se neke aplikacije otvore. Može biti jako korisno ukoliko volite čitate, a nervira Vas stalno “klikanje” po ekranu, kako se ne bi zaključao.

Preuzmite aplikaciju Caffeine

4. CalcNote

Problem sa većinom kalkulatorskih aplikacija je u tome što uglavnom mogu uraditi samo osnovne računske operacije. Aplikacija CalcNote pruža vrlo korisne mogućnosti koje će pomoći Vašim matematičkim problemima. Najbolje od svega je to što je potpuno besplatna.

Preuzmite aplikaciju CalcNote

3. Duolingo 

Provedite slobodno vrijeme radeći nešto korisno poput učenja stranog jezika. Korisnici Duolinga uče jezik kroz ponavljanje, govor i konverzaciju. Lekcije postaju sve teže kako korisnik napreduje. Može se učiti samostalno i u timu. Aplikacija je toliko zabavna da lako možete postati ovisni o njoj, ali, kod učenja jezika to ne mora biti loša stvar, zar ne?

Preuzmite aplikaciju Duolingo

2. AVG Antivirus

 Odlična aplikacija za zaštitu Vašeg smartphone-a. Nabavite AVG AntiVirus BESPLATNO, kako biste zaštitili smartphone od štetnih virusa i zlonamjernih softvera. Čuvajte svoje privatne podatke sigurnim, pomoću raznih alata za aplikaciju, fotopilota, Wi-Fi sigurnosnog skeniranja i savjetnika.

Preuzmite aplikaciju AVG Antivirus

1. Google Googles 

Google Goggles je mobilna aplikacija za prepoznavanje slika koju je razvio Google. Koristi se za pretraživanja na temelju slika snimljenih ručnim uređajima. Naprimjer, ukoliko fotografišete neki automobil, ova aplikacija će Vam pružiti sve dostupne informacije o njemu.

Preuzmite aplikaciju Google Googles